Al contingut principal

Detall notícia

  • Ajuts per a establiments culturals
  • Presentació dels ajuts per a establiments culturals

10 de juliol 2017 Cultura

L’Ajuntament destina 50.000 euros a ajuts a l’IBI per a establiments culturals de la ciutat

Dirigits a espais d’exhibició, comerç cultural i escoles d’arts escèniques, es poden demanar del 17 de juliol al 15 de setembre.


Del17 de juliol al 15 de setembre es poden presentar les sol·licituds per als ajuts públics per a establiments culturals a la ciutat, un nou ajut que l’Ajuntament posa en marxa per impulsar el creixement de la indústria cultural a Sant Cugat.

L’ajut econòmic servirà per rebaixar la quota anual de l’IBI, i serà equivalent, com a màxim, al 50% de l’import d’aquest impost. En cap cas superarà els 2.000, per la qual cosa aquest ajut està previst que pugui arribar, com a mínim, a 25 establiments culturals. D’acord amb els terminis fixats i que es poden consultar a les bases (disponibles a partir del 13 de juliol a Tràmits), la resolució dels ajuts es farà en un termini no superior a tres mesos i, per tant, l’import serà abonat abans del 31 de desembre d’aquest mateix any

Aquest és un suport destinat a espais estables d’exhibició d’arts escèniques o multidisciplinaris, sales de música en viu que hagin realitzat, com a mínim, 40 concerts anuals, al comerç cultural (galeries d’art, cinemes i llibreries) i escoles de música, dansa, teatre i arts visuals i es pot sol·licitar tant si l’establiment és de propietat com de lloguer.

“Amb aquesta mesura donem suport al teixit cultural de la ciutat més enllà de les subvencions puntuals per programació que l’Ajuntament ja atorga, és una mesura innovadora que alinea les accions que realitzem amb el Pla d’Actuació Municipal”, ha explicat la tinent d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, en la presentació de la línia d’ajuts.

De la seva banda, Damià Calvet, tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, ha remarcat que “aquest ajut respon a un pla estratègic d’ajuts i subvencions sòlid, ambiciós i força complet per fer de Sant Cugat una ciutat de progrés social”.

Top