Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació del nou circuit de salut als Jardins de Sant Francesc
  • Circuit de salut als Jardins de Sant Francesc

14 de juliol 2017 Participació

Els Jardins de Sant Francesc estrenen un circuit de salut gràcies als pressupostos participatius

L’espai compta amb 9 aparells gimnàstics, algun dels quals està adaptat a persones amb mobilitat reduïda.


Els Jardins de Sant Francesc estrenen un nou circuit de salut destinat a promoure el manteniment físic i generar comunitat. El projecte s’ha fet a proposta de la Xarxa Monestir Sant Francesc i la Residència Pública Sant Cugat, en el marc del procés dels Pressupostos Participatius 2016.

El nou espai compta amb 9 aparells pensats per poder fer exercici moderat i moviments articulars. Algun dels aparells, a més, està adaptat per a persones amb discapacitat per tal que sigui un circuït inclusiu i que pugui utilitzar tothom.

Concretament, s’hi ha instal·lat una bicicleta estàtica que permet exercitar tant les cames com els braços, dues bicicletes el·líptiques per fer treball cardiovascular, un caminador aeri, màquines per fer moviments articulars, un aparell per reforça la musculatura d’espatlles, braços, pit i abdominals i un altre per poder fer estiraments.

Tots els aparells s’han col·locat per tal que quedin integrats en l’entorn dels jardins de Sant Francesc, i garantint que l’accés a l’activitat física sigui gratuït i en condicions de seguretat.

Per fomentar el seu ús i el caràcter saludable del nou espai, a partir del mes de setembre hi haurà personal tècnic durant algunes franges horàries per ensenyar el correcte funcionament dels aparells i donar pautes per millorar la condició física.

El nou circuït de salut dels Jardins de Sant Francesc l’han presentat el regidor d’Esports, Eloi Rovira, i el regidor de Participació, Joan Puigdomènech, acompanyats de Rebeca Galán, portaveu de la xarxa Monestir Sant Francesc, Alícia Puig, directora de la Residència Pública Sant Cugat, i Janeth López, coordinadora d’Activitats de la mateixa residència.

Eloi Rovira ha destacat que “aquests elements gimnàstics estan pensats per a totes les edats” i ha animat tothom “a promoure els hàbits positius de l’esport”. Així mateix, Joan Puigdomènech ha felicitat “les entitats proposants” per haver fet possible una proposta de la qual “molts ciutadans i ciutadanes se’n beneficiaran”.

Top